DRONNING INGRIDS HJEM PLEJEBOLIGER

En stor og indbydende adgangs- og opholdsterrasse med vandkunst danner velkomst til Dronning Ingrids Hjem. Via forskudte stiforløb er der skabt forbindelse til opholdsterrasserne til fællesstuerne i boligafsnittene. De klinkebelagte terrasser er overdækket med lette pergolaer med klatreplanter af roser og blåregn. Ved lejligheder i stueetagen er der etableret små private terrasser afgrænset af lave hække mod fællesarealet. Fællesarealet består af en sti der svinger sig gennemarealet med bænke og små hvælvede bede med stauder og blomstrende buske og små træer i grupper.
På bygningens østside er der etableret en stor klinkebelagtterrasse med plads til 100 personer. På græsfladen i det øvrige østvendte haverum etableres grupper af frugttræer i en bund af pinseliljer og uklippet græs med vilde blomster. Små terrasser er dannet som del af en fremtidig aktivitetshave. Ved bygningens sydgavl samles de praktiske funktioner som renovation og vareindlevering samt overdækket cykelparkering til brug for personalet.

Bygherre:

AAB v. Birgitte Degener

Arkitekt:

Domus Arkitekter A/S

Ingeniør:

NIRAS A/S

Areal:

11.837 m²

Udførelse:

2010-2012