Bredebo plejecenter

Friarealerne består af 2 gårdrum og en mindre taghave over cafeen. Gårdrummet i 1.etape er disponeret med en fælles terrasse omkring et bassin midt i gården, og med en overdækket buegang på de 3 sider. Det fælles terrasseareal er opdelt i mindre enheder af beplantning, så der også er mulighed for et mere privat ophold på bænke og i hængesofaer. Gårdrummet i 2. etape er disponeret med terrasser udfor de fælles opholdsarealer og under pergolaen ved cafeen, bundet sammen af et gangforløb så det er muligt at komme rundt og opleve de forskellige elementer i haven. Bassin med lyden af vand, lysthus med skygge og samvær, pergola med blomster og dufte.

I begge gårdrum er arealerne disponeret så det hele tiden er muligt at gå rundt og vende tilbage til det udgangspunkt man startede fra. En vigtig kvalitet for den enkelte beboer. Taghaven er disponeret med trædæk og plantekasser der opdeler opholdsarealet i mindre enheder. Plantekasser der både er lave og høje, de høje er i bordhøjde så de er tilgængelige for kørestolsbrugere.

Dialog, funktion, pleje, æstetik og økonomi har været nøgleord for processen.

 

Bygherre:

Lyngby Almennyttige Boligselskab v/DAB

Arkitekt:

Rubow Arkitekter A/S

Ingeniør:

Dominia A/S

Areal:

4.761 m²

Anlægssum:

3,9 mio kr

Udførelse:

2011-2013